Sepatutnya semalam masak sardin, tapi x cair lagi dari sejuk beku, so hari ni baru cair, masak lah hari ni, huhu 👻
Serving: 1 orang
Bahan Sardin Goreng
- Sardin, kire2 cukup makan
- Halia Tua Bentong, kire2 3 milimeter
- Bawang Besar 1 hiris dari potong bulat
- Bawang Putih Jin Xiang, kire2 3 milimeter
- Tempe, kire2 cukup makan
- Sawi, 1 helai, dipotong kecil2
- Minyak masak
- Air sikit
- Cili Padi Kampung 3 bijik, dipotong kecil2
1. Panaskan minyak, masak tempe dulu, siap, ketepikan.
2. Masukkan sardin n air sikit, supaya x hangus, api slow ye.
3. Masukkan bahan2 lain, sampai naik bau n agak kering sikit atau lembap, siap 👌
Wassalam!
Tiada ulasan:
Catat Ulasan