Serving: 1 orang
Bahan2 Pekasam 3 Rasa
- Ikan Pekasam sikit, kire2 cukup makan
- Bawang Besar, 2 hiris dari potong bulat
- Bawang Putih Jin Xiang, kire2 1 milimeter, dicincang
- Halia Tua Bentong, kire2 1 milimeter, dicincang
- Cili Api Merah Import 1 bijik, ditumbuk
- Kentang, 2 hiris dari potong bulat
- Minyak Masak
- Kicap Manis
- Kacang Hijau
- Panaskan kuali n miyak, masak pekasam terelebih dahulu, nak tau pekasam tu siap atau x, tengok warna pekasam tu dah berubah jadi perang atau x, tapi jangan sampai hangus, siap, ketepikan.
- Masak kentang pula, siap, ketepikan.
- Tumis bawang besar, bawang putih, halia, kacang hijau, kicap pekat n cili api hingga naik bau pula.
- Masukkan kembali pekasam n kentang, gaul2kan, siap! 👌
Wassalam!
Tiada ulasan:
Catat Ulasan