Petang2 ni lapar daging, so buatlah resepi ni 👻
Serving: 1 orang
Bahan2 Daging Percik
- Daging, kire2 cukup makan
- Bawang Besar, 2 hiris dari potong bulat, ditumbuk
- Bawang Putih Jin Xiang, kire2 3 milimeter, ditumbuk
- Halia Tua Bentong kire2 3 milimeter, ditumbuk
- Cili Padi Kampung, 3 bijik, ditumbuk
- Serbuk Santan sikit
- Air sikit
- Minyak Masak sikit
- Garam Kasar 5 cubit
1. Perap daging dengan bahan2 yg ditumbuk tu bersama garam selama 1 jam.
2. Panaskan kuali n minyak, masak daging n bahan yg diperap tu dulu, sampai daging hampir masak.
3. Masukkan air n serbuk santan, siap 👌
Wassalam!
Tiada ulasan:
Catat Ulasan