Serving: 1 orang
Bahan2 Daging Masak Halia
- Daging lembu kire2 cukup makan, ayam n kambing pun ok gak
- Cili Padi Kampung 3 bijik, ditumbuk
- Bawang Besar, 3 hiris dari potong bulat, ditumbuk
- Bawang Putih Jin Xiang, 3 milimeter, ditumbuk
- Halia Tua Bentong, 5 milimter, ditumbuk
- Sos Tiram sikit
- Air sikit
- Minyak Masak sikit
- Kentang 2 hiris dari potong bulat
- Sawi sehelai, dipotong kecil2
- Perap daging dengan bahan yg ditumbuk selama 30 minit ke 1 jam.
- Panaskan kuali n minyak, masak kentang terlebih dahulu, siap, ketepikan.
- Masak bahan yg diperap pula, tambah air n sos tiram bila daging hampir masak.
- Masukkan sawi n kentang kembali bila hampir siap, api slow ye, siap! 👌
Wassalam!
Tiada ulasan:
Catat Ulasan