Serving: 1 orang
Bahan2 Daging Masak Kurma Kering
- Daging cukup makan
- Serbuk Kurma sikit
- Minyak Masak sikit
- Kentang 2 hiris dari potong bulat
- Bawang Besar 2 hiris dari potong bulat
- Bawang Putih Jin Xiang kire2 3 milimeter
- Halia Tua Bentong kire2 1 milimeter
- Cili Padi Kampung 3 bijik, dipotong kecil2
- Sawi sehelai, dipotong kecil2
- Lobak Masin Hancur sikit
- Panaskan kuali n minyak, masak kentang terlebih dahulu, siap ketepikan.
- Masukkan daging pula, bersama bawang besar, bawang putih, halia n cili padi.
- Bila daging hampir masak, masukkan pula lobak masin, serbuk kurma n sawi, api slow ye, siap! 👌
Wassalam!
Tiada ulasan:
Catat Ulasan