Serving: 1 orang
Bahan2 Daging Masak Kicap
- Daging kire2 cukup makan, kambing pun boleh gak, ayam pun ok
- Kentang 2 hiris dari potong bulat
- Bawang Besar, 1 hiris dari potong bulat, dipotong dadu
- Bawang Putih Jin Xiang, kire2 1 milimeter, dihiris halus2
- Halia Tua Bentong, kire2 1 milimeter, dihiris halus2
- Cili Padi Kampung 3 bijik, ditumbuk
- Kicap Pekat
- Sawi sehelai, dipotong kecil2
- Air sikit, kire2 cukup tuk jadi pekat n kuah
- Minyak Masak sikit
- Panaskan kuali n minyak, masak kentang dulu siap, ketepikan.
- Masak daging pula sampai hampir masak, api slow yer.
- Masukkan pula, bawang besar, bawang putih, halia, cili padi, kicap n air.
- Akhir sekali, masukkan sawi, siap! 👌
Wassalam!
Tiada ulasan:
Catat Ulasan