Petang semalam jalan2 pergi Econsave, beli lauk, singgah satu gerai jual Ayam Cheesy n Ayam Korea RM 1, siap ada bijan lagi, x beli sebab beli sate ayam goreng, so hari ni buatlah Ayam Korea, tadaa 👻
Serving: 1 orang
Bahan2 Perap Ayam Korea
- Ayam seketul, saya pilih kulit ayam, bernasib baik, ada banyak gak daging yg terlekat, ye lah jimat kos, baru 15 sen seketul 👻
- Sos lada hitam
- Sos tiram
- Serbuk cili
- Halia Tua Bentong, hiris2 halus
- Bawang Putih Jin Xiang, hiris halus2
1. Perap semua bahan perap tu dalam freezer selama 30 minit.
Bahan2 Lain
- Sawi 1 helai
- Cili Api Vietnam 1 bijik, ditumbuk
- Minyak masak
2. Panaskan minyak, lepas 30 minit perap ayam tu, goreng ayam dengan api yg sederhana, lepas tu masukkan sawi n cili api, biar sampai naik bau n ayam masak, siap! 👌
Wassalam!
Tiada ulasan:
Catat Ulasan