Ni resepi semalam, sebab semalam re-install Windows, jadi banyak nak kene update, so x sempat online 👻
Serving: 1 orang
Bahan2 Gulai Ayam
- Ayam seketul, saya pilih kulit ayam, kalau bertuah dapat bahagian daging ayam sikit 👻
- Rempah kari
- Santan serbuk
- Cili Api Vietnam, sebijik, ditumbuk
- Halia Tua Bentong kire2 3 milimeter
- Bawang Putih Jin Xiang kire2 3 milimeter
- Kentang, 3 hiris dari potong bulat
- Air
- Minyak Masak sikit
- Buah Pelaga sebijik
1. Panaskan minyak, masak kentang hingga masak, alihkan.
2. Tumis bawang putih n halia.
3. Masukkan air n ayam, kire2 ayam dah masak, masukkan bahan2 lain, api slow ye, jangan masak lama sangat lepas letak santan nanti jadi minyak kelapa pulak 👻, api slow, siap! 👌
Wassalam!
Tiada ulasan:
Catat Ulasan