Serving: 1 orang
Bahan2 Daging Black Pepper
- Daging, kire2 cukup tuk makan, kambing n ayam pun ok
- Sos Tiram
- Sos Black Pepper
- Kicap Manis
- Cili Padi Kampung, 3 bijik, dipotong kecil2
- Bawang Besar, 3 hirisan dari potong bulat
- Bawang Putih Jin Xiang, kire3 3 milimeter
- Halia Tua Bentong, kire2 3 milimeter
- Kentang 3 hirisan dari potong bulat
- Minyak Masak
- Sawi sehelai dipotong kecil2
- Lobak Masin Hancur sikit
- Perap daging, sos tiram, kicap manis n sos black pepper selama 30 minit atau 1 jam.
- Panaskan kuali n minyak, masak kentang terlebih dahulu, siap, ketepikan.
- Masak daging yg diperap tu, masukkan bawang besar, bawang putih, cili padi n lobak masin.
- Bila daging hampir masak, masukkan sawi n halia, siap! 👌
Wassalam!
Tiada ulasan:
Catat Ulasan