Daging Black Pepper

Pagi semalam masak Telur Dadar Mamak, malam nye masak Daging Black Pepper, resepi semalam sebab busy download semalam 👻

Serving: 1 orang

Bahan2 Daging Black Pepper
  • Daging, kire2 cukup tuk makan, kambing n ayam pun ok
  • Sos Tiram
  • Sos Black Pepper
  • Kicap Manis
  • Cili Padi Kampung, 3 bijik, dipotong kecil2
  • Bawang Besar, 3 hirisan dari potong bulat
  • Bawang Putih Jin Xiang, kire3 3 milimeter
  • Halia Tua Bentong, kire2 3 milimeter
  • Kentang 3 hirisan dari potong bulat
  • Minyak Masak
  • Sawi sehelai dipotong kecil2
  • Lobak Masin Hancur sikit

  1. Perap daging, sos tiram, kicap manis n sos black pepper selama 30 minit atau 1 jam.
  2. Panaskan kuali n minyak, masak kentang terlebih dahulu, siap, ketepikan.
  3. Masak daging yg diperap tu, masukkan bawang besar, bawang putih, cili padi n lobak masin.
  4. Bila daging hampir masak, masukkan sawi n halia, siap! 👌

Wassalam!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Ayam Goreng Masak Petai

Hahah, ni resepi tadi, lama x update blog ni bukan x layan blog, cume, banyak masak resepi yg sama, tu yg x tulis tu 👻 Serving: 1 orang ...