Serving: 1 orang
Bahan2 Gulai Ikan Masin
- Ikan Masin Malong, kire2 cukup tuk makan
- Serbuk Santan
- Serbuk Kari Ikan Masin
- Buah Pelaga
- Bawang Putih Jin Xiang, kire2 3 milimeter
- Halia Tua Bentong, kire2 3 milimeter
- Asam Jawa secubit
- Garam Kasar 2 cubit
- Air kire2 cukup tuk kuah
- Minyak Masak
- Cili Padi Kampung, 3 bijik ditumbuk
- Panaskan kuali n minyak, masak ikan masin terlebih dahulu, siap, ketepikan.
- Masukkan air n kesemua bahan2 lain kecuali serbuk santan, hingga kuah berwap atau mendidih.
- Bila dah berwap tu, masukkan serbuk santan, api tukar pada slow, siap! 👌
Wassalam!
Tiada ulasan:
Catat Ulasan