Serving: 1 orang
Bahan2 Ayam Masak Masak Tom Yam
- Ayam 2 ketul, saje nak makan banyak pepagi ni, saya pilih fillet n kulit ayam
- Pes Tom Yam, kiub pun ok, ikut jumlah kuah
- Air kire2 cukup tuk jadi kuah
- Sawi sehelai, dipotong kecil2
- Tauhu Goreng seketul, dipotong kecil2
- Bawang Besar, 1 hiris dari potong bulat
- Bawang Putih Jin Xiang, kire2 1 milimeter, dihiris halus2
- Cili Padi Kampung, 5 bijik, ditumbuk
- Halia Tua Bentong, kire2 1 milimeter, dihiris halus2
- Garam Kasar 1 setengah cubit
- Panaskan kuali, masukkan air, pes tom yam n ayam, sampai ayam separuh masak.
- Masukkan bawang besar, cili padi, halia, tauhu goreng, garam kasar, bawang putih n sawi, siap! 👌
Wassalam!
Tiada ulasan:
Catat Ulasan